"I love, therefore I am." An unofficial webblog dedicated to Hieromonk Nicholas Sakharov from Essex Monastery
„Iubesc, deci sânt.” Un blog neoficial dedicat Ieromonahului Nikolae Sakharov de la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” din Essex

luni, 14 martie 2016

Educația, cultura relației și devenirea familială a tinerilor







Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Sala festivă a Colegiului Național Elena Ghiba Birta din Arad a avut loc vineri, 11 martie 2016, ultima conferință a Părintelui Nicolae Saharov în cadrul Filocaliei. Cadrul tematic al manifestări a fost legat cu precădere de educația, cultura relației și devenira familiară a tinerilor. La eveniment a participat doamna Eugenia Groșan, directorul Colegiului, și doamna Pellegrini Lilla, director adjunct al Colegiului, Paul Krizner, profesor de religie, precum și alte cadre didactice.


Părintele Nicolae a avut un dialog dinamic cu elevii și elevele Colegiului arădean, îndemnându-i să-L cunoască în Biserică, pe Hristos cel veşnic tânăr, printr-o „revizuire continuă a vieţii”. „Biserica se îndreaptă spre voi: pentru voi, tinerilor, mai ales pentru voi ea a aprins continuu în istorie o lumină, aceea care luminează prezentul și viitorul, viitorul vostru profesional, social și familial. Biserica este doritoare ca comunitatea pe care voi vă pregătiţi s-o construiţi printr-o cultură a relației responsabile să respecte demnitatea, libertatea, dreptul persoanelor: şi aceste persoane sunteţi voi. Biserica are încredere că voi veţi găsi o astfel de tărie şi o astfel de bucurie încât voi nu veţi fi tentaţi să cedaţi seducţiei filosofiilor egoismului şi plăcerii, sau celor ale disperării şi nihilismului; şi că în faţa ateismului voi veţi ştii să afirmaţi credinţa voastră în viaţă, care dă un sens adevărat vieţii: certitudinea existenţei unui Dumnezeu iubitor”.
Iată mai jos câteva imagini din cadrul conferinței:





(Citit de 44 ori)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu